Bug 440 - [PACKAGE REQUEST] lighttpd
: [PACKAGE REQUEST] lighttpd
Status: RESOLVED FIXED
Product: Desktop Bugs
Classification: ROSA Desktop
Component: Contributed Packages
: Marathon
: All Linux
: Normal normal
: ---
Assigned To: ROSA Linux Bugs
: ROSA Linux Bugs
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-06-25 01:06 MSD by Emanuel-Emeric Andrasi
Modified: 2012-07-19 23:52 MSD (History)
1 user (show)

See Also:
RPM Package:
ISO-related:
Bad POT generating:
Upstream:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Emanuel-Emeric Andrasi 2012-06-25 01:06:12 MSD
Description of problem:
lighttpd is missing from ROSA (both i586 and x86_64). It would be a great addition to the package list since lighttpd is a popular web server.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Current version: 1.4.31
http://www.lighttpd.net/download

Last available version (from MDV 2010.2):
http://ftp.yandex.ru/mandriva/official/2010.2/x86_64/media/contrib/backports/lighttpd-1.4.30-imdv2010.2.x86_64.rpm

It would also be nice to get the lighttpd-mod-* packages too:

lighttpd-mod_auth
lighttpd-mod_cml
lighttpd-mod_compress
lighttpd-mod_magnet
lighttpd-mod_mysql_vhost
lighttpd-mod_trigger_b4_dl
lighttpd-mod_webdav
Comment 1 symbianflo 2012-07-10 00:09:13 MSD
You can try my build , just imported from cooker for Rosa 2012.0 LTS:
http://abf.rosalinux.ru/downloads/symbianflo_personal/repository/rosa2012lts/
Comment 2 Emanuel-Emeric Andrasi 2012-07-18 22:01:16 MSD
I will test your build over this weekend! (21-22/07/2012) and I'll get back with a response!

Thank you very much!
Comment 3 Emanuel-Emeric Andrasi 2012-07-18 23:59:40 MSD
Ok, I had some time this evening and I've tested those packages on two ROSA 2012 machines, both failed, lighty doesn't start and it doesn't generate an error log to see what error throws.

Anyway, thank you very much for your effort!
Comment 4 Emanuel-Emeric Andrasi 2012-07-19 09:02:12 MSD
After more digging I discovered that lighty looks for some config files which are missing.

The files (and one dir: /etc/lighttpd/conf.d/) are:

/etc/lighttpd/modules.conf
/etc/lighttpd/conf.d/access_log.conf
/etc/lighttpd/conf.d/debug.conf
/etc/lighttpd/conf.d/dirlisting.conf
/etc/lihgttpd/conf.d/mime.conf

After creating them (even if they're emtpy) lighty starts and works.

Could you add those files in the package? And of course they should contain a template/example of the syntax for the config, afaik.

So, this is how it looks:

http://i.imgur.com/0ZolQ.png
Comment 5 symbianflo 2012-07-19 14:41:06 MSD
ok i think this it can be fixed  few touch in postin never killed nobody :D 
I think I can do that ...
Keep in touch
Comment 6 symbianflo 2012-07-19 22:13:19 MSD

Ok I've got some stupid err on abf  by unrecognized  symbol ...a.s.o,

remember the good old our home media? ok deal done  is there

 Checking for unpackaged file(s): /usr/lib/rpm/check-files /home/symbianflo/rpmbuild/BUILDROOT/lighttpd-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64-buildroot
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/SRPMS/lighttpd-1.4.31-3.src.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-mod_auth-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-mod_cml-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-mod_compress-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-mod_mysql_vhost-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-mod_trigger_b4_dl-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-mod_webdav-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-mod_magnet-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm
Wrote: /home/symbianflo/rpmbuild/RPMS/x86_64/lighttpd-debug-1.4.31-3-mrb.lts2012.0.x86_64.rpm


for others , you can add MRB repo or pick them here:
http://mrb.mandrivausers.ro/index.php?search_for=lighttpd&search_submit=Search
Comment 7 Emanuel-Emeric Andrasi 2012-07-19 23:52:19 MSD
Ok, I've tested your build on MRB and it works perfectly!

Thank you very much!

I will close this bug now as RESOLVED FIXED!