Bug 4371 - Невозможно настроить автовход
: Невозможно настроить автовход
Status: RESOLVED FIXED
Product: Desktop Bugs
Classification: ROSA Desktop
Component: Main Packages
: Fresh
: All Linux
: Highest critical
: 2014 Fresh R4
Assigned To: ROSA Linux Bugs
: ROSA Linux Bugs
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-09-05 15:09 MSD by Vladimir Potapov
Modified: 2014-09-10 06:42 MSD (History)
2 users (show)

See Also:
RPM Package:
ISO-related:
Bad POT generating:
Upstream:


Attachments
ss1 (104.55 KB, image/jpeg)
2014-09-05 15:09 MSD, Vladimir Potapov
Details
ask for administrators password (135.53 KB, image/png)
2014-09-09 21:09 MSD, FirstLevel
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Vladimir Potapov 2014-09-05 15:09:46 MSD
Created attachment 3184 [details]
ss1

Невозможно настроить автовход - ошибка dbus (см скриншот)
 При сборке образов у dbus-файлов группа не messagebus, а root
Comment 1 Andrey Bondrov 2014-09-09 19:47:56 MSD
Should be fixed in 5994. Please test.
Comment 2 FirstLevel 2014-09-09 21:08:49 MSD
(In reply to comment #1)
> Should be fixed in 5994. Please test.

This error is fixed.
But...
After pressing "Apply" I see password dialog with asking "administrators" password.
But actually - users password is required. See attach
Comment 3 FirstLevel 2014-09-09 21:09:09 MSD
Created attachment 3194 [details]
ask for administrators password
Comment 4 Andrey Bondrov 2014-09-10 01:58:19 MSD
Please test if it (In reply to comment #2)
> (In reply to comment #1)
> > Should be fixed in 5994. Please test.
> 
> This error is fixed.
> But...
> After pressing "Apply" I see password dialog with asking "administrators"
> password.
> But actually - users password is required. See attach

Can you please check what password it requires in R3 (2012.1)?
Comment 5 Andrey Bondrov 2014-09-10 06:42:25 MSD
(In reply to comment #2)
> This error is fixed.
> But...
> After pressing "Apply" I see password dialog with asking "administrators"
> password.
> But actually - users password is required. See attach

After some investigation I see that it's correct behavior. When user is administrator (a member of "wheel" group), polkit asks for user's password like sudo. Our first user is a member of "wheel" group since R2 or R3. And when user is not administrator, polkit asks for root password ("root password: ").