Bug 3464 - Multifunction Printer Epson Stylus Photo RX700 did not work
: Multifunction Printer Epson Stylus Photo RX700 did not work
Status: RESOLVED FIXED
Product: Desktop Bugs
Classification: ROSA Desktop
Component: Main Packages
: Fresh
: x86_64 Linux
: Normal normal
: ---
Assigned To: ROSA Linux Bugs
: ROSA Linux Bugs
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-12-24 06:25 MSK by Tomas
Modified: 2013-12-27 00:24 MSK (History)
1 user (show)

See Also:
RPM Package:
ISO-related:
Bad POT generating:
Upstream:


Attachments
lsusb output (1.12 KB, text/plain)
2013-12-24 06:25 MSK, Tomas
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Tomas 2013-12-24 06:25:46 MSK
Created attachment 2451 [details]
lsusb output

Description of problem:

In the last Releases (LTS, Rosa Fresh & R1) the System detect the Printer automatically and the printer works well.

Now in R2 the Printer is not detected by cups. If I remove the usb-cable and re-put it in the Printer is shown as a printer on parallel-port. If i restart the computer and send a document to the printer the system says the printer is not connected. So every time I want print, I must remove the old printer and make the same procedure as I describe at the beginning. Its really frustrating. The Scanner is detect normaly and works every time without any problems and I don't must remove and reconnect the cable.  

see also the output of lsusb

Version-Release number of selected component (if applicable):
cups 1.70 

How reproducible:
as described

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
Comment 1 Aleksandr Kazantcev 2013-12-26 10:25:08 MSK
Try add this line

"SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="04b8", GROUP="lp", MODE:="06660"

to

/lib/udev/rules.d/10-cups_device_usb.rules
Comment 2 Tomas 2013-12-27 00:24:13 MSK
Привет Александр!

Большое спасибо, это решает мою проблему.

С Рождеством и c Новым Годом!

Томаш