Bug 3401 - [UPDATE REQUEST] x11-driver-video-ati-7.2.0-3
: [UPDATE REQUEST] x11-driver-video-ati-7.2.0-3
Status: RESOLVED FIXED
Product: Desktop Bugs
Classification: ROSA Desktop
Component: Main Packages
: Fresh
: All Linux
: High major
: ---
Assigned To: ROSA Linux Bugs
: ROSA Linux Bugs
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-12-13 10:33 MSK by Aleksandr Kazantcev
Modified: 2013-12-16 11:04 MSK (History)
3 users (show)

See Also:
RPM Package: x11-driver-video-ati-7.2.0-3
ISO-related:
Bad POT generating:
Upstream:
vladimir.potapov: qa_verified+
alex.burmashev: published+


Attachments
glxinfo-glamor-ati.txt (25.44 KB, text/plain)
2013-12-13 18:53 MSK, Postnikov Dmitry
Details
Xorg.0.log.old (49.30 KB, application/octet-stream)
2013-12-13 19:18 MSK, Postnikov Dmitry
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Aleksandr Kazantcev 2013-12-13 10:33:06 MSK
Fix works with Glamor
Comment 1 Aleksandr Kazantcev 2013-12-13 10:34:27 MSK
https://abf.rosalinux.ru/build_lists/1486794
https://abf.rosalinux.ru/build_lists/1486795

Advisory: This update fix use this driver with Glamor enabling and add patch to use Glamor only with R600 and higher cards.
Comment 2 Aleksandr Kazantcev 2013-12-13 10:35:06 MSK
https://abf.rosalinux.ru/build_lists/1486794
https://abf.rosalinux.ru/build_lists/1486795

Advisory: This update fix use this driver with Glamor enabling and add patch to use Glamor only with R600 and higher cards.
Comment 3 Postnikov Dmitry 2013-12-13 18:53:49 MSK
Created attachment 2397 [details]
glxinfo-glamor-ati.txt

I tested on HD7770 with ON Glamor.
==============
[root@mindlife pastordi]# cat /var/log/Xorg.0.log | grep glamor
[    16.864] (II) LoadModule: "glamoregl"
[    18.116] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libglamoregl.so
[    18.849] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation"
[    20.302] (II) Loading sub module "glamoregl"
[    20.302] (II) LoadModule: "glamoregl"
[    20.302] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libglamoregl.so
[    20.302] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation"
[    20.302] (II) glamor: OpenGL accelerated X.org driver based.
[    25.758] (II) glamor: EGL version 1.4 (DRI2):
[    25.967] (II) RADEON(0): glamor detected, initialising EGL layer.
[root@mindlife pastordi]#
=============
I don't know how it was before, but with glamor very poorly all. Works , but the rendering is very slow. Perhaps the old maps will be better (I don't know).
I don't know, we mesa compiled with the support of EGL?
Comment 4 Aleksandr Kazantcev 2013-12-13 19:03:45 MSK
Glamor is experimental parts and may slow some system and etc. We did not enable it by default, but we need build drivers with it support, becouse on some machines enabling increase perfomance.
Comment 5 Postnikov Dmitry 2013-12-13 19:18:57 MSK
Created attachment 2398 [details]
Xorg.0.log.old

Hmm... i work... work... and X-server crash. (With enable Glamor in KDE R2)
Comment 6 Aleksandr Kazantcev 2013-12-13 19:39:57 MSK
There is similar chrash as we has on Intel card on Gnome - need some investigate in x server and mesa...
Comment 7 Vladimir Potapov 2013-12-15 17:41:09 MSK
The update route to extended testing
Comment 8 Postnikov Dmitry 2013-12-15 18:05:49 MSK
(In reply to comment #7)
> The update route to extended testing

 	
I already above all posted.
Comment 9 Vladimir Potapov 2013-12-15 19:37:51 MSK
x11-driver-video-ati-7.2.0-3
******************** Advisory ***********************
This update fix use this driver with Glamor enabling and add patch to use Glamor only with R600 and higher cards.
*****************************************************
QA Verified