Bug 1230 - ROSA Desktop RC : Startup boot sequence breaks with could not find group "nogroup"
: ROSA Desktop RC : Startup boot sequence breaks with could not find group "nog...
Status: RESOLVED FIXED
Product: Desktop Bugs
Classification: ROSA Desktop
Component: Main Packages
: Fresh
: All Linux
: Normal normal
: 2012 Desktop Final
Assigned To: ROSA Linux Bugs
: ROSA Linux Bugs
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-12-11 07:47 MSK by Sylvainsjc
Modified: 2012-12-29 12:55 MSK (History)
5 users (show)

See Also:
RPM Package:
ISO-related:
Bad POT generating:
Upstream:
vladimir.potapov: qa_verified+
alex.burmashev: published+


Attachments
faillist (637 bytes, application/octet-stream)
2012-12-27 16:47 MSK, Vladimir Potapov
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Sylvainsjc 2012-12-11 07:47:49 MSK
Description of problem:

At startup, the boot sequence breaks at a moment and displays this message :

<< idmap "could not find group "nogroup" >>

Found on several PC

Version-Release number of selected component (if applicable):
ROSA desktop RC 2012
Comment 1 Alexander Burmashev 2012-12-26 19:29:00 MSK
found the fix, pushed it to be built.
W8 a bit please )
Comment 2 Alexander Burmashev 2012-12-26 19:32:14 MSK
Advisory:
updated dracut to fix the "nogroup" error

Buildlists:
https://abf.rosalinux.ru/build_lists/870370
https://abf.rosalinux.ru/build_lists/870371
Comment 3 Vladimir Potapov 2012-12-27 13:14:31 MSK
Instead message "...nogroup" after update shows the message "avahi fail".
Is this normal?
Comment 4 Alexander Burmashev 2012-12-27 13:18:04 MSK
i can't see it on my test machine, where do you see it ? 
And i guess this is a different bug/problem.
Comment 5 Aleksandr Kazantcev 2012-12-27 13:19:35 MSK
Please for systemd load error get output 

 systemctl | grep failed
Comment 6 Vladimir Potapov 2012-12-27 16:41:25 MSK
Bug with avahi fail present only x64 and not showed after two reboot.
 systemctl | grep failed 
output are identical before and after update (avahi not present)
Comment 7 Alexander Burmashev 2012-12-27 16:42:15 MSK
So if avahi error was shown before and after dracut update then it seems to be another bug, not related to this.
Comment 8 Postnikov Dmitry 2012-12-27 16:45:20 MSK
I checked this update dracut in x86_64 and saw no problems with the avahi.
The update went well. All the services (and avahi too) are working properly.
(i checked two computers)
Comment 9 Vladimir Potapov 2012-12-27 16:47:27 MSK
Created attachment 1002 [details]
faillist
Comment 10 Vladimir Potapov 2012-12-27 16:51:34 MSK
dracut-024-9-rosa2012.1
*************** Advisory ********************
This update fix the "nogroup" error on start
*********************************************
QA Verified